GUSTUL... CA TERAPIE ALTERNATIVA

"Alimentele voastre sa fie medicamente si medicamentele voastre sa fie alimentele" - Hipocrate

    Se stie că, într-o mare măsură, noi devenim ceea ce mâncăm – prin faptul ca hrana consumata este transformata, asimilata si apoi dusa de sange in tot organismul. Datorita acestui lucru, prin alimentele pe care le consumam, putem pe o cale perfect naturala, sa trezim si sa amplificam in noi anumite calitati, sau, de ce nu, sa scapam de anumite probleme – fie ele de sanatate sau emotionale. In acest mod, alimentele consumate devin adevarate „medicamente”, cu conditia ca ele sa fie naturale, fara adaosuri sintetice sau chimicale

Poate ati auzit sau chiar ati folosit expresia: "esti dulce!" sau "ce acra esti!". Aceste situatii arata, de fapt, o corespondenta intre un gust si o anumita calitate sau comportament. Astfel, cei care au studiat indeaproape aceste legaturi, au stabilit pentru fiecare gust o anumita trasatura de caracter. In acest mod putem folosi gusturile diferitelor alimente (fructe si legume) sau plante medicinale pentru a ne "regla" atitudinea si a ne transforma launtric.

    De exemplu, daca vreti sa fiti fericiti, impliniti si multumiti, va trebui sa consumati mai multe fructe dulci si miere – cu alte cuvinte sa va amplificati in fiinta gustul dulce. Daca vreti sa va treziti curajul si pasiunea, atunci veti folosi mai multe condimente picante – care sunt si afrodisiace… (vezi tabelul urmator)

    Calitatile pe care le trezesc in fiinta gusturile alimentelor, atunci cand ele sunt prezente intr-un mod echilibrat:

    In schimb, daca sunteti lacomi si obsedati de dorinte sau chiar aveti vicii de care nu puteti scapa, e necesar sa evitati consumul de sare. In acelasi mod, cei care sufera de gelozie sau invidie, trebuie sa se abtina de la mancaruri acre… (vezi tabelul urmator)

    Defectele pe care le trezesc in fiinta gusturile alimentelor, atunci cand ele sunt prezente in exces:

    De asemenea, puteti folosi simultan cele doua tabele, actionand in ambele directii. De exemplu, daca sunteti impulsiv, atunci evitati condimentele, adica gustul picant (care este in exces) si urmariti sa va amplificati calmul, consumand alimente cu gust astringent (care va lipseste !).

Exemple de alimente, grupate conform gustului predominant:

Exemple de plante medicinale, grupate dupa gustul predominant:

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...