ULEI VOLATIL DE EUCALIPT PENTRU BOLILE COPILARIEI

    Eucaliptul (Eucalyptus) este un gen de planta din familia Myrtaceae, care se prezinta sub forma de arbori sau arbusti cu frunza verde tot timpul anului. Denumirea eucaliptului se datoreaza formei de potir a fructului care poarta semintele ascunse si a fost descoperit in anul 1788 de botanistul francez L'Heritier. 
    Eucaliptul creste in Australia, Tasmania si regiunea de est din Indonezia. Cele mai multe specii de eucalipt sunt arbori sau arbusti care cresc repede si au un lemn de esenta tare, cu frunze lobate, verzi tot anul.

    Eucaliptul este foarte popular datorita eficientei si gamei largi de utilizare. Localnicii din Australia au inceput distilarea si folosirea uleiului de eucalipt de prin anii 1780. Eucaliptul alcatuieste aproximativ 75% din flora Australiei si are 600 de specii, iar din 15 se obtin uleiuri de calitate. 
    Uleiurile se incadreaza in cele trei categorii de utilizare: medicala, parfumerie si industrie. Toate uleiurile sunt obtinute din abur distilat din frunze care au acel miros proaspat si curat. Uleiurile esentiale in stare naturala sunt mai puternice si mai eficiente decat cele obtinute in amestec de substante chimice in industrie.

Eucaliptul este bactericid
    Uleiul esential de eucalipt este bactericid. De exemplu, plasati un amestec de doua procente intr-un arzator de aromaterapie si va elimina 70% din bacteriile stafilococ dintr-o camera. Un alt exemplu: cercetatorii din India au descoperit ca eucaliptul este eficient si impotriva mai multor tulpini de E. coli. Proprietatile medicinale ale uleiului de eucalipt sunt: antiinflamator, antispastic, decongestiv, deodorant, antiseptic, antibacterian, anti-viral, anti-fungic, expectorant, febrifug, vermifug, stimulent imunitar, antibiotic, diuretic, analgezic si cefalic. Mai mult, racoreste organismul vara si il protejeaza in timpul iernii.

Respiri mai usor
    Eucaliptul are o influenta puternica asupra respiratiei si este cunoscut pentru utilizarea eficienta impotriva afectiunilor respiratorii de orice natura inclusiv raceli, guturai, tuse, alergii, bronsita, gripa, infectiile gatului, astm, congestie, probleme ale sinusurilor, etc. Acesta poate ajuta la regenerarea tesutului pulmonar si este benefic in intregul proces de respiratie. Eucaliptul stimuleaza functionarea celulelor rosii din sange si cresterea de oxigen la fiecare celula din organism, ceea ce explica in parte de ce este util in orice boala.


CUMPARA ULEI DE EUCALIPT
    Pentru a trata afectiunile respiratorii, inspirati vaporii de ulei. Utilizati intr-un vaporizator, umidificator, lampa de aroma, spray sau adaugati cateva picaturi untr-un castron cu apa fierbinte, puneti un prosop peste cap si respirati adanc. Ati putea utiliza, de asemenea, picaturi de tuse (pastile comerciale disponibile), unguent sau gargara pentru a calma durerile de gat. Puneti o picatura sau doua local peste zonele infectate, cum ar fi gat sau puteti folosi tub Eustachian pentru infecti ale urechii, ganglionilor limfatici, etc.

    Daca utilizati eucaliptul mai mult de doua sau trei saptamani, este bine sa-l combinati si cu alte uleiuri care au proprietati similare: pin, pin elvetian, isop sau cimbru.

Eucalipt - utilizari suplimentare
    Amintiti-va ca eucaliptul este antibacterian, anti-viral, anti-fungic si anti-inflamator - asta inseamna ca este util pentru cele mai multe afectiuni.

1. Rani si infectii - eucaliptul este un tratament traditional pentru malarie. (Copacii de eucalipt au fost plantati in mlastinile din Africa de Nord pentru a preveni raspandirea malariei.) Este eficient impotriva muscaturilor si intepaturilor de insecte. Proprietatea sa bactericida ofera protectie antiseptica pentru: rani, arsuri, taieturi si ulcere.

    Eucaliptul are o istorie de utilizare eficace impotriva bolilor copilariei si infectiilor, cum ar fi: holera, pojarul, scarlatina, oreion, tuberculoza si febra tifoida. 
    Combinat cu musetelul si lavanda se foloseste in bai la varicela.
    De asemenea este util si in: candida, virusul herpes simplex si zona zoster.
    Adaugati ulei de eucalipt pe o compresa rece pentru a reduce febra
    Tonifica glanda timus si stimuleaza imunitatea.

2. Ameliorarea durerii - eucaliptul este eficient si impotriva durerilor musculare, durerilor articulare, reumatism, ligamente luxate, tendoane, etc.. Eucaliptul elimina eficient durerea locala. Masati cu ulei de eucalipt printr-o miscare circulara zona afectata.

3. Gestionarea bolii - uleiul de eucalipt este eficient la scaderea zaharului din sange (diabet zaharat) si alinarea durerii (fibromialgie). Acesta este unul dintre multele uleiuri esentiale care s-au dovedit a avea o actiune comparabila cu antibioticele traditionale impotriva boliilor cauzate de virusii patogeni, cum ar fi: Stafilococul auriu, Streptococul C si D, diverse specii de Proteus, Klebsiella, Salmonela, Haemophilus si multe altele.

4. Stimulent mental - cei mai multi oameni bolnavi sunt deprimati si obositi. Eucaliptul stimuleaza mintea, concentrarea si amelioreaza epuizarea mentala. Este un tratament eficient si pentru convalescenta. Combinatia de eucalipt si menta aplicata local pe frunte si tample este indicata pentru a calma durerile de cap si este mai eficienta decat acetaminofen si aspirina. S-a constatat si cresterea capacitatilor intelectuale si procesele de gandire logica.

5. Igiena - benefic pentru piele, par si dinti. Eucaliptul are multe utilizari in zona de ingrijire personala. Este exelent la tratarea acneei, petelor de matreata, arsura si mai mult, respinge insectele precum tantarii. Este util impotriva cariilor, gingivitei si altor infectii dentare.

6. Utilizare in gospodarie - adaugati eucalipt la sapunurile de casa. Eucaliptul este adesea gasit in pasta de dinti, detergenti si apa de gura. Utilizati-l pentru animalele de casa, indeparteaza puricii la caini. Adauga ulei de eucalipt la sauna sau baie, dar este foarte bun si pentru a dezinfecta si reimprospata cada de baie. Utilizati pentru a dezinfecta si dezodoriza camera. Elimina gudronul din haine.

    Toate uleiurile esentiale nu trebuie tinute la indemana copiilor sau animalelor de companie. Ingestia orala de 5 mililitri de ulei de eucalipt cu vechimea de 3 ani ar putea fi letala. Pastrati-l departe de ochi. Asigurati-va ca utilizati cu prudenta pe pielea sensibila. Utilizati in conformitate cu sfatul medicului calificat daca suferiti de tensiune arteriala sau epilepsie.

    Dupa cum puteti vedea, eucaliptul este valoros si un medicament puternic. Este usor de gasit, ieftin, versatil si se pastreaza cu usurinta pentru o lunga perioada de timp.


4 comentarii :

  1. Este foarte bun, chiar ajuta, recomand!

    RăspundețiȘtergere
  2. DR.DAWN si vraja lui de dragoste sunt inger pe pamant, are atata caldura, subliniaza alaturi de tine de parca ar fi fost copilul tau, multumesc mult doctore m-ai facut sa zambesc din nou aducandu-mi sotul cu vraja ta de dragoste, dupa m-a părăsit timp de 9 luni, chiar acum, suntem fericiți împreună, mă tratează ca pe o regină și îmi arată suficientă dragoste,
    Dacă cineva dorește să se reîntâlnească cu partenerul tău.
    Daca vrei sa ramai insarcinata rapid.
    Dacă vrei să vindeci boala.
    Dacă ai nevoie de vrajă de promovare.
    Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    Dacă vrei să nu te mai masturbezi.
    Și alții, contactați Dr. DAWN, e-mail: findritualforlife@gmail.com
    Whatsapp: +3550685677099/
    +2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...