Pagini

REGIMUL DE DETOXIFIERE NR 7 - GEORGE OHSAWA

Regimul nr 7
    George Ohsawa este fondatorul dietei macrobiotice, unul dintre marii medici, filozofi şi înţelepţi ai acestui veac. S-a născut în 1893 la Kyoto, în Japonia, iar viaţa sa este cea mai bună pledoarie pentru a susţine principiile sale. Prima întâlnire cu medicina tradiţională japoneză şi chineză, o are la vârsta de 16 ani, când contactează, datorită lipsurilor, una din bolile necruţătoare ale vremii: tuberculoza. Graţie unui regim alimentar sever şi a aplicării anumitor procedee tradiţionale, reuşeşte să învingă boala, iar această experienţă îi va marca puternic întreaga viaţă.
     Peste ani, punând în practică cunoştinţele sale de medicină, realizează numeroase vindecări miraculoase. Tratamentele sale nu se adresau unui agent infecţios sau unei boli anume, ci fiinţei umane, stimulându-i acesteia capacitatea naturală de a face faţă oricărei agresiuni interne sau externe.

    Întreg sistemul medical promovat de el are în vedere armonizarea celor două energii antagoniste şi în acelaşi timp complementare: Yin (feminin, lunar, receptiv, negativ, -) şi Yang (masculin, solar, emisiv, +), a căror interacţiune se află la baza tuturor fenomenelor şi manifestărilor din Univers. El sesizează conexiunile existente între: alimentaţie, modul de a acţiona, de a simţi, de a gândi si apariţia bolilor. In virtutea acestor observaţii, elaborează mai multe regimuri alimentare de vindecare şi armonizare a fiinţei umane. Întreaga sa gândire se bazează pe ideea că menirea omului este de a se pune în mod conştient în acord cu legile naturii.

    Gradul de echilibru polar al celor două tipuri de energii în fiinţa noastră este cel care determină starea noastră de armonie şi sănătate (în cazul unei proporţii echilibrate a celor două energii) sau suferinţe, boli, tulburări în diferite grade (în cazul dezechilibrului). Medicina chineză a beneficiat din plin de cunoaşterea acestor principii, practica acupuncturii şi a altor metode de vindecare fiind în întregime bazată pe acestea.

    În timpul unei epidemii de febră tifoidă, George Ohsawa ajută zeci de oameni aflaţi în suferinţă, dar cade el însuşi si sotia lui, pradă acestei boli. Se vindecă, împreună cu soţia sa, cu ajutorul a 40 de zile de post negru. Câţiva ani mai târziu, cu ajutorul regimului cu cereale integrale (pe care îl vom prezenta în continuare), reuşeşte să scape de o boală mortală – ulcerul tropical.
    „Nu exista boli incurabile. Am vazut mii de pretinse boli incurabile, ca diabetul, paralizii de tot felul, lepra, epilepsie, astm, etc. vindecate in 10 zile sau in cateva saptamani prin macrobiotica, astfel incat sunt convins ca nu ar mai exista boli incurabile daca am adopta aceasta metoda. Tratamentul nostru este foarte simplu. Orice boala trebuie sa se vindece complet in 10 zile, si iata de ce: boala vine de la sange, noi eliminam o zecime din celulele sangelui in fiecare zi; in consecinta putem, printr-o alimentatie convenabila, sa ne reinnoim sangele in decurs de 10 zile. Aceasta teorie este simpla, dar aplicarea ei este delicata si poate chiar complicata… ea consta in folosirea unor alimente naturale, abandonarea medicamentelor, a operatiilor, a curelor de odihna.” (George Ohsawa)

    Studii medicale realizate la universitati din SUA au aratat ca regimul Ohsawa scade cantitatea de radicali liberi din sange, ceea ce il face extrem de eficient in tratamentul cancerului si in eliminarea oricaror tumori in genere. Regimul are ca efect imediat o limpezire si o claritate considerabila a mintii, digestia devine mult mai buna, iar secretiile hormonale sunt reglate. Tenul devine curat si luminos, ochii vii si stralucitori, iar forta si pofta de viata sunt mult amplificate. In urma acestui regim, este imbunatatit controlul asupra energiei vitale si al celei sexuale, ajutand la vindecarea impotentei.

Regimul Ohsawa nr. 7
    Este indicat ca pentru acest regim sa fie realizata o scurta perioada de pregatire, mai ales daca este prima oara cand tinem regimul Ohsawa si in special in cazurile in care se trece direct de la o alimentatie bogata in carne, prajeli, dulciuri, cafea si bauturi carbogazoase la o alimentatie bazata doar pe 4 feluri de cereale. Aceasta pregatire este bine sa se faca inainte cu o saptamana de a incepe regimul, perioada in care se va reduce consumul de carne, prajeli, dulciuri si mancaruri grele. In acelasi timp se va trece la o alimentatie bazata pe orez, hrisca, mei si grau, preparate singure sau combinate cu legume.

    Regimul nr. 7 este cel mai eficient regim de detoxifiere si regenerare indicat de doctorul George Ohsawa, avand efecte de reechilibrare si vindecare in aproape toate bolile, inclusiv a cancerului. Regimul prevede ca pe o durata de 10 zile sa se consume numai urmatoarele cereale Yang: grau, orez, hrisca si mei, in orice combinatie sau proportie dorim, fierte sau coapte. In cazul unor boli severe se recomanda perioade de regim succesive (mai multe grupe de cate 10 zile), cu o pauza de 3-5 zile intre doua grupe, in timpul acestor pauze putand fi consumate si alte alimente, de preferinta tot yang, usor de digerat, dar foarte nutritive. Regimul se repeta pana cand se obtine efectul dorit, adica eliminarea definitiva a bolii sau a dezechilibrului.

    Se admite doar sarea grunjoasa ca si condiment, iar ca lichid trebuie sa se consume doar apa, de preferinta cat mai pura. Cerealele se pot prepara in orice combinatie sau proportie dorim : fierte, coapte, macinate, sub forma de terci (ca mamaliga) sau turtite. Se pot manca in orice cantitate, de preferinta cat mai mult, repartizate in mai multe mese pe zi. Numai in cazuri exceptionale, se poate consuma macerat de busuioc, iar in cazul in care urmam un tratament naturist cu plante medicinale, remediile se pot lua in paralel cu regimul Ohsawa.

    De asemenea, este foarte importanta perioada care urmeaza imediat dupa incheierea celor 10 zile de regim Ohsawa. Aceasta este numita „perioada de reacomodare”. Sub nici o forma nu se va trece brusc la o alimentatie grea bazata pe carne sau chiar lactate. Trecerea se va face foarte lent, introducand in primele 2-3 zile in special fructe, supe usoare din legume, legume fierte sau gatite la aburi si ceaiuri. Dupa aceste 2-3 zile se va trece gradat la alimentatia uzuala, dar recomandarea este sa se pastreze o alimentatie sanatoasa, bazata pe fructe, legume si cereale, pentru a beneficia din plin de efectele acestui regim excepţional.

Principalele beneficii
- reduce nivelul de colesterol si regleaza presiunea sanguina
- ofera un reglaj complex a digestiei
- ajuta sa obtii o greutate “perfecta” (nu vei slabi/ nu te vei ingrasa decat atat cat ai nevoie) - in general, se slabeste aproximativ 4-7 kg in 10 zile, dar daca ai 40 kg s-ar putea sa tragi spre normalitate si sa te ingrasi cu 1-2 kg
- iti da o cantitate mare de energie (in special dupa primele doua zile)
- multi oameni au reusit sa vindece complet boli precum cancer, diabet sau afectiuni neurologice tinand aceasta cura de 3-4 ori consecutiv (cu pauze de 3 zile), intrucat se pare ca reuseste sa curate complet sangele si sa refaca tesuturile din organism
- imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare
- face pielea curata si luminoasa
- imbunatateste somnul si capacitatea corpului de a se odihni

Retete cu Cereale
Turtite
Ingrediente: 500 g grau, hrisca sau mei, 1 lingurita sare grunjoasa, 150 ml apa.
    Se face aluatul din 500g faina de grau, hrisca sau mei, 1 lingurita sare si 150 de gr de apa, se lasa 30 de minute la odihnit si se modeleaza turtitele. Peste acestea se pot adauga si boabe de mei sau de hrisca si se coc la cuptor sau pe o tigaie unsa cu faina pentru 20 de minute.

Saratele din grau si mei
Se prepara dupa aceeasi procedura ca si turtitele (in orice combinatie de faini: mei, hrisca, grau) si se modeleaza subtire, dupa care se taie fasiute si se adauga sare grunjoasa pe aluat. Se coc la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora.

Grau, hrisca sau mei copt
Ingrediente: 300 g grau, hrisca sau mei, 1 lingurita sare grunjoasa.
    Se spala bine graul si se pune in tigaie sau ceaun de fonta cu apa si sare, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc iute pana se evapora apa si se amesteca continuu pana graul isi schimba culoarea si este usor de mestecat. Hrisca si meiul pot fi coapte fara a fi umezite in prealabil.

Supa de orez cu galuste de grau
Ingrediente: 100 g faina de grau integrala, 100 g orez, jumatate de lingurita de sare, 500 ml apa.
    Din graul macinat, putina apa si sare se face o coca moale si se lasa la inmuiat 30 de minute. Se fac galuste mici care se pun in apa clocotita cu sare, se fierb 10 minute, apoi se adauga orezul si se mai fierb 20 de minute.

"Lapte" de grau
Ingrediente: 40 g grau si 300 ml apa.
    Se macina graul (la rasnita de cafea), se pune intr-o cana mare si se toarna apa fierbinte; se agita si se lasa la racit. Inainte de a se consuma, se amesteca continutul.

"Pilaf" simplu
Ingrediente: 100 g orez, 300 ml apa, 1/2 lingurita sare grunjoasa.
    Se spala bine orezul si se pune la fiert cu apa si sarea intr-un vas de fonta, la foc moderat, 20 de minute.

Hrisca cruda
Ingrediente: 200 g hrisca.
    Se spala boabele de hrisca, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Dupa 1-2 ore hrisca se inmoaie, se umfla si se poate consuma. Hrisca poate fi inlocuita cu grau, cu conditia sa fie pus la inmuiat cu o seara inainte.

Pasta de orez
Ingrediente: 200 g orez, 400 ml apa, 1/2 lingurita sare grunjoasa.
    Se macina orezul cu o rasnita de cafea. Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, se adauga faina de orez. Se fierbe 15-20 minute.

Placinta de grau cu orez fiert
Ingrediente: 500 g faina de grau integrala, 200 g orez, 1 lingurita de sare grunjoasa.
    Se prepara o coca cu apa calduta si sare din grau integral si se fierbe orezul separat cu putina sare. Se intinde coca cu un facalet pentru a obtine o foaie de placinta, dar ceva mai groasa decat cea de la patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc si se ruleaza foaia de placinta. Se presara putina faina integrala pe tava, se aseaza 3 rulouri si se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie in felii groase si se mananca in decurs de 7-10 ore.

Fulgi din cereale (grau, orez, mei, hrisca)
Se cumpara de la supermarket sau magazine naturiste si se consuma ca atare, uscate, sau inmuiate in apa, simple sau combinate si in cantitatea pe care o dorim.

Budinca de mei cu grau crocant
Se prepara dupa reteta clasica de mamaliga de malai: se fierbe apa cu sare si cand clocoteste se adauga faina de mei, amestecand continuu, pana cand compozitia se intareste. Se lasa la racit si se serveste cu painici de grau sau cu grau crocant.

Budinca de orez
Se coace orezul putin pe o tigaie incinsa amestecand continuu si apoi se da prin rasnita. Se fierbe 1 cana de orez macinat cu 3 cani de apa pentru aproximativ 25 de minute. Se mai adauga apa daca este necesar si sare, dupa gust, la final.

“Terci” de cereale
Se prepara la fel ca mamaliguta. Se pune apa la fiert cu putina sare si cand clocoteste se adauga in ploaie faina de mei/ orez/ hrisca/ grau sau o combinatie intre acestea. Deoarece atat graul cat si orezul se umfla la fiert, va trebui să se lase compozitia mai moale si sa nu se adauge prea multa faina. Se fierbe 20-30 de minute.

Supa crema de hrisca
Boabele de hrisca inmuiate (300 gr) se pun in blender cu 300 gr de apa si se mixeaza pana devine o pasta. Se adauga sare dupa gust si se fierbe pentru 10-15 minute.


Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...