Pagini

LIZINA COMBATE HERPESUL SI OSTEOPOROZA

    Lizina sau L-lizina este un aminoacid esenţial ce nu poate fi produs de organism. Se obţine doar prin aport extern din hrana sau din suplimente alimentare. Ea intră în componenţa proteinelor, de aceea este foarte importanta in creşterea şi dezvoltarea normală a organismului.
    Are un rol important în cresterea şi dezvoltarea oaselor la copii, în absorbţia calciului, menţinerea echilibrului corect de azot în organism şi cresterea masei musculare. Mai mult, este necesară pentru a produce anticorpi, hormoni, enzime, formarea colagenului, precum şi regenerarea tesuturilor.

    Creşterea aportului de lizină în organism este necesar atunci când dieta este deficitară, sportivilor şi persoanelor care fac efort fizic intens în mod constant (atleţi, culturişti etc) sau celor care vor să-şi mărească masa musculară, precum şi în cazul celor care au răni mari, arsuri sau alte condiţii medicale ce implică pierderea de proteine (operaţii chirurgicale, traume). Deasemenea, persoanele ce tin o dieta vegetariana sau vegana sunt de multe ori deficitare in acest nutrient.

Deficitul de lizina
    Desi un deficit de lizina este rar, deoarece se gaseste in atat de multe alimente bogate in proteine, simptomele pot include:
- anemie, lipsa de energie, slabiciune, oboseala, lipsa poftei de mancare
- pierderea parului, ochi injectati (rosii), iritabilitate
- pierdere in greutate, istovirea muschilor
- cresterea intarziata la copii, dereglari în calcifierea oaselor
- probleme de reproducere
- lipsa de concentrare
- greata, voma, cefalee

Surse naturale de lizină
    Alimente bogate în proteină şi implicit in lizină: carne, leguminoase, ouă, produse lactate, nuci, soia, linte năut, anumite specii de peşti (sardine şi cod), fasole, spirulină, schinduf, drojdie de bere, germeni de grâu, alge marine, alimente fermentate, laptisor de matca, venin de albine.

Beneficiile lizinei in organism
contribuie la regenerarea tesuturilor si formarea colagenului: acesta se gaseste in piele, par, dinti, tendoane si cartilagii, vase de sange si oase
- asigura absorbtia de calciu in intestin si intensifica depunerea de calciu in oase, astfel contribuie la prevenirea osteoporozei
- are rol important in cresterea si dezvoltarea normala a organismului
- are acţiune benefică asupra sistemului nervos central, reduce stările de stres şi anxietatea, este antidepresiv
- asigura nivelul normal de enzime, hormoni si anticorpi in organism, creste rezistenta organismului in lupta contra infectiilor virale, intareste sistemul imunitar
- previne ateroscleroza deoarece ajuta in reducerea grasimilor si cresterea flexibilitatii vaselor sanguine, curăţă vasele de colesterol (administrat pe termen lung - minim 1 an)
- este recomandat sportivilor care doresc o crestere a masei musculare, mai ales culturistilor, deoarece ajuta in sinteza fibrelor musculare si in formarea de tesut muscular
- este o sursa de energie, combate oboseala, anemia, starile de ameteala si de slabiciune
- este necesara in cazuri de diabet si hiperglicemie deoarece previne glicozilarea
- imbunatateste erectia la barbati si creste libidoul la femei
- poate inhiba dezvoltarea virusului herpes simplex (HSV)
- imbunatateste actiunea argininei in organism, un alt aminoacid important pentru sanatate
- ajuta in tratamentul unor boli grave: hepatita, cataracta, infectie cu HIV, menopauza
- imbunatateste memoria si puterea de concentrare

Indicaţii terapeutice
    Osteoporoză, depresie, convalescenţă, herpes, diabet, creşterea imunităţii, creşterea masei musculare, regenerarea ţesuturilor.

Contraindicaţii si precautii
    Contraindicatii sunt doar pentru pacienţii care au prea multă lizină în sânge sau urină, precum si pentru pacienţii cu insuficienţă renală. Se administrează cu prudenţă în sarcină şi alăptare.

ACEST PRODUS SE POATE CUMPARA DE PE SITE-ul: PLANTE VITALIZANTE

Niciun comentariu :

Impresii, Intrebari, Experiente ...