Pagini

TEHNICA DE SPALARE A INTESTINELOR DOAR CU APA

    Cand ne referim la intestine, avem in vedere atat intestinul subtire cat si cel gros. Amandoua au o importanta deosebita pentru pastrarea sanatatii. 
    In intestinul subtire se petrec procese de o importanta uriasa, absolut necesare organismului. Aici se definitivează digestia alimentelor si are loc absorbtia de substante minerale si alte elemente vitale. Rolul intestinului gros constă în absorbţia apei din mâncarea neabsorbită, cea a vitaminelor create de microflora bacteriană, precum şi absorbţia unor electroliţi înapoi în sânge. Problemele apar atunci cand in pliurile intestinelor se depune o cantitate mare de materie partial digerata, ce intra in stare de putrefactie.

    O persoana obisnuita acumuleaza in colon dea lungul anilor, intre 2,5 si 11 kilograme de reziduri metabolice. Acestea sunt straturi inchegate de mucus intarit, amestecate cu materie fecala, avand denumirea de placa mucoida. In aceasta situatie, peretii intestinului subtire sau ai colonului sunt blocati de depuneri iar factorii nutritivi (minerale, vitamine, enzime, etc) nu mai pot fi absorbiti in sange. In plus, la temperatura de 37 grade Celsius (temperatura corpului) placa mucoida incepe sa intre in descompunere, raspandind toxine si otrava in circuitul sanguin si implicit in tot corpul, cauzand diferite boli si chiar decesul.

    O metodă ideală de purificare este o tehnică tradiţională ayurvedică (din medicina indiana), numită Shank Prakshalana, ce dureaza doar 2 ore... Se absoarbe apa sarata pe gură, ea ajunge în stomac de unde, condusă prin mişcări simple, parcurge tot intestinul până la ieşire. În cazurile de intoleranţă la sare, apa cu sare se poate înlocui cu o fiertură de praz, morcovi sau alte legume. Exerciţiul se continuă până cand lichidul iese tot aşa de curat şi limpede ca şi la intrare. Tehnica nu prezintă nici un fel de dificultăţi majore, nu implică nici un pericol şi de aceea este recomandata oricui, cu condiţia să fie executată corect.

Pregătire. Lăsăm să se încălzească apa sărată într-un dozaj de 15-16 grame de sare la litru (o lingură de supă, rasă, cu sare, la un litru de apă), ceea ce reprezintă mai puţin decât concentraţia serului fiziologic. Este obligatoriu ca apa să fie sărată, căci dacă este pură, va fi absorbită prin osmoză, străbătând mucoasa intestinului şi fiind apoi evacuată pe calea obişnuită, ca urină, şi nu prin anus. Dacă apa ni se pare prea sărată la gust, putem să-i reducem concentraţia până când ni se va părea acceptabilă. De asemenea, apa trebuie sa fie cat mai calda cu putinta pentru a nu apare senzatia de greata, care face imposibila continuarea tehnicii. In plus, apa calda dizolva placa mucoida si curata intestinele.

Momentul propice. Momentul cel mai potrivit pentru realizarea acestei tehnici este dimineaţa, pe nemâncate. Vom ţine cont că tehnica durează mai mult de o oră. În acea zi nu vom face eforturi fizice, nici exerciţii violente (şi nici a doua zi). Este foarte bine ca in seara precedenta sa avem o cina usoara sau sa nu mancam deloc.

Modul de execuţie. Iată schema desfăşurării complete a acestei tehnici de purificare, în afară de mişcările necesare pentru a asigura trecerea apei de-a lungul tubului digestiv, care vor fi descrise ulterior:
1) bem un pahar (250 g) cu apă sărată caldă
2) imediat după aceea vom executa toate mişcările prescrise
    În timpul efectuării acestei tehnici, datorită grupajului de mişcări, apa parcurge aproape imediat tubul digestiv, fără a cauza senzaţie de greaţă. Se va continua alternanţa: absorbţie apă – mişcări indicate, până ce vom bea 6 pahare în total.
3) in acest moment trebuie să ne ducem la toaletă
    În mod normal, o primă evacuare se produce aproape instantaneu, fecalele normale muiate sunt urmate de scaune şi mai moi, apoi lichide (gălbui). Dacă aceasta nu se produce imediat, sau cel puţin după un interval de 5 minute, vom executa din nou mişcările indicate, fără a mai absorbi apă, apoi ne reîntoarcem la toaletă. Dacă, în mod cu totul excepţional, rezultatul nu se produce, va trebui să amorsăm evacuarea, eventual printr-o clismă cu 1/2 l apă, cu mijloace obişnuite (irigator).
    Odată ce sifonul a fost amorsat sau de îndată ce primele scaune au apărut, restul urmează în mod automat. După fiecare trecere la toaletă, se va spăla anusul cu apă călduţă si continuăm astfel:
- bem din nou un pahar de apă caldă sărată
- efectuăm toate mişcările şi mergem iar la toaletă, căci de fiecare dată va avea loc o nouă evacuare



    Continuăm astfel alternanţa băut apă caldă sărată – exerciţii – toaletă până când apa va ieşi la fel de curată ca şi la intrare ceea ce, după gradul de acoperire cu sedimente încrustate a colonului, corespunde absorbţiei a 10–14 pahare de apă sărată, rareori necesitând mai mult.
    Atunci când suntem satisfăcuţi de rezultat sau, cu alte cuvinte, de îndată ce apa evacuată va fi îndeajuns de curată, după cum dorim, putem:
a) să nu mai facem nimic – şi în această situaţie vom mai merge încă de câteva ori la toaletă în ora care va urma, acesta fiind singurul inconvenient;
b) să bem 3 pahare de apă caldă nesărată şi să declanşăm reflexul vomitiv (citeste detalii aici !). Aceasta dezamorsează sifonul şi goleşte complet stomacul.

Cauze ale unui eventual eşec. După ce au fost consumate 4 pahare de apă dacă, de exemplu, simţim că, conţinutul stomacului nu trece în mod normal în intestin, ceea ce produce o senzaţie de supraîncărcare ce poate ajunge până la greaţă, aceasta înseamnă că sfincterul piloric (dintre stomac şi duoden) nu se deschide cum ar trebui. Odată însă ce sifonul este amorsat nu mai există nici un fel de dificultate şi putem continua liniştiţi tehnica.
    Este posibil ca la unele persoane un dop de gaze, datorat fermentaţiei, să împiedice amorsarea normală a sifonului. În acest caz este suficient să se apese în mod ferm abdomenul cu mâinile realizând un uşor masaj abdominal sau să se facă, în afara seriei de exerciţii indicate, “poziţia lumânării” (culcati la sol, aducem picioarele drept către în sus, sprijinind trunchiul cu mainile - coatele raman pe sol).
    În cazul cel mai nefavorabil, când apa nu părăseşte deloc stomacul, avem de ales între două soluţii:
1) – să facem purificarea stomacală declanşând reflexul vomitativ;
2) – să nu facem nimic, apa evacuându-se de la sine, progresiv, sub formă de urină.

ATENTIE! După Shank Prakshalana trebuie în mod imperativ să se respecte următoarele indicaţii:
1) - să mâncăm, dar nu mai devreme de o jumătate de oră după exerciţiu şi nu mai târziu de o oră după terminarea acestuia; este categoric interzis să se lase tubul digestiv gol mai mult de o oră;
2) - prima masă va fi alcătuită din orez alb (nu orez complet sau cu coajă, care ar irita mucoasa intestinală) fiert foarte bine în apă, astfel încât boabele să se topească în gură. El poate fi servit însoţit de morcovi bine fierţi. La această primă masă este absolut necesar să consumăm cel puţin 40 grame de unt (NU margarina!). Acesta poate fi topit chiar deasupra orezului, fie să-l mâncăm direct dintr-o lingură.
    Observatie! În nici un caz orezul nu va fi fiert în lapte. Timp de 24 de ore care urmează după această tehnică este absolut interzis să se bea lapte sau să se mănânce brânzeturi fermentate (iaurt, chefir), muraturi sau alte alimente fermentate. Mai mult chiar, în timpul aceloraşi 24 de ore sunt interzise: alimentele acide sau băuturile carbogazoase, fructele şi legumele crude. Pâinea este permisă numai la a doua masă care urmează după exerciţiu. Toate brânzeturile cu pastă tare sau semitare sunt permise.
    După 24 de ore de la încheierea procedeului putem reveni la regimul normal specific, evitând totuşi orice exces de carne.
3) - după această tehnică de purificare este absolut necesar să ne odihnim şi să evităm să ieşim în frig. In urmatoarele 2-3 zile nu se vor face eforturi fizice intense si nu se ridica greutati mari.

Băuturi. Apa sărată absorbită va antrena cu sine, prin osmoză, o parte din lichidele organismului către tubul digestiv. Este deci normal să resimţim o sete accentuată după această tehnică. Este absolut necesar să nu se consume nici o formă de lichid, nici măcar apă curată, căci vom continua să alimentăm sifonul şi vom merge fără încetare la toaletă.
    După prima masă însă, putem bea moderat apă sau infuzii uşoare (tei, mentă), dar NU apă minerală/sifon. Alcoolul, deja nerecomandat în mod normal, este strict interzis în intervalul de 24 de ore ce urmează după exerciţiu. Sunt acide !
    Dacă scaunele nu vor apare decât după 24 sau 36 de ore, acest lucru nu trebuie să ne surprindă. Ele vor fi acum galben – aurii şi inodore, precum acelea ale unui bebeluş.

Frecvenţa de execuţie. Această tehnică trebuie efectuată de cel puţin două ori pe an, momentele cele mai favorabile fiind la echinocţiul de primăvară şi la echinocţiul de toamnă. Cei care vor însă să se purifice foarte bine o pot realiza o dată pe lună, iar în cazurile unor afecţiuni în care este în mod special recomandată, chiar mai des.
    Persoanele care suferă de constipaţie cronică pot să realizeze Shank Prakshalana în fiecare săptămână, dar numai cu 6 pahare de apă, respectând strict alimentaţia menţionată. În acest caz tehnica se realizează într-o jumătate de oră. Aceasta este cel mai bun reeducator al intestinului şi are avantajul că nu slăbeşte pereţii colonului.

Efecte binefăcătoare. Primul efect este de ordin eliminatoriu prin evacuarea totală a sedimentelor încrustate în mucoasa intestinului gros (placa mucoida), adica curatarea colonului de deseuri.
    Efectele benefice nu vor apare neapărat imediat, dar ele nu vor întârzia să se manifeste după 2-3 zile, prin prospeţimea mirosului răsuflării (dispare halena), printr-un somn mai bun, prin dispariţia erupţiilor sau a coşurilor de pe faţă sau de pe corp. Toate acestea se menţin, cu condiţia de a alege un regim alimentar hipotoxic, fără exces de carne. Se constată, de asemenea, dispariţia rapidă a mirosurilor corporale. Transpiraţia devine inodoră, putând astfel să renunţăm la deodorante cu efecte nocive. Pielea în general, şi mai ales tenul, devine luminoasă, privirea devine strălucitoare şi magnetică.
    Acest procedeu este în acelaşi timp şi tonic. Prin Shank Prakshalana se stimulează profund ficatul, aceasta constatându-se după culoarea primelor scaune. El acţionează de asemenea şi asupra celorlalte glande anexe ale tubului digestiv şi în special asupra pancreasului. Glandele lui Langerhans, situate în pancreas, vor secreta mai multă insulină ca efect al stimulării generale a pancreasului. Curăţirea completă a tubului digestiv antrenează o asimilare corectă a hranei şi deci îi face pe cei slabi să se împlinească armonios fizic şi pe cei cu kilograme în plus să piardă în greutate.

Contraindicaţii. În cazul acestui procedeu interdicţiile sunt puţin numeroase: persoanele suferind de un ulcer gastric în formă gravă trebuie să aştepte vindecarea înainte de a o practica. Persoanele suferind de afecţiuni acute ale tubului digestiv: dizenterie, diaree, colită pronunţată, apendicită acută sau afecţiuni grave ca tuberculoza intestinală sau cancer, trebuie să nu o practice. Cazurile de colită cronică pot fi totuşi ameliorate, executând Shank Prakshalana în afara perioadelor de criză. Această metodă este foarte eficientă pentru a completa tratamentul oxiurozei.

Grupajul de mişcări necesare în Shank Prakshalana
Pentru a conduce apa prin tubul digestiv până la ieşire este suficient să se execute mişcările descrise mai jos sau prezentate in clipul video. Fiecare mişcare trebuie să fie repetată de 4 ori pe fiecare parte, în mod alternativ, într-un ritm suficient de rapid. Seria completă nu ia mai mult de 2 minute şi jumătate.

Prima mişcare
    Poziţia de pornire: în picioare, tălpile depărtate la aproximativ 30 cm, degetele înlănţuite cu palmele orientate în sus; ne vom îndrepta spatele bine şi vom respira normal, de voie.
    Fără a face să se răsucească bustul, ne înclinăm mai întâi spre stânga, apoi, fără să ne oprim în poziţia finală, revenim pentru a ne înclina pe cealaltă parte (dreapta). Vom repeta de 4 ori această mişcare dublă, făcând deci 8 înclinări alternative la stânga şi la dreapta. Aceste mişcări deschid pilorul şi la fiecare înclinare o parte din apă părăseşte stomacul trecând în duoden şi intestinul subţire.

A doua mişcare
    Această mişcare face să înainteze apa prin intestinul subţire. Poziţia de pornire este aceeaşi: în picioare, cu tălpile depărtate. Întindem braţul drept la orizontală şi vom îndoi braţul stâng până ce arătătorul şi degetul mare ating clavicula dreaptă.
    Vom efectua apoi o rotaţie a trunchiului spre dreapta, îndreptând braţul întins către spate, cât mai departe cu putinţă. Vom privi vârful degetelor de la mâna dreaptă. Nu ne oprim la sfârşitul cursei ci revenim imediat la poziţia de plecare. Executăm apoi mişcarea în cealaltă parte. Această dublă mişcare va fi repetată de 4 ori, se vor face deci 8 mişcări de rotaţie.

A treia mişcare
    Apa continuă să înainteze în intestinul subţire datorită următoarei mişcări. Se va efectua o postură în care numai degetele de la picioare şi palmele ating solul, spatele fiind cât mai bine relaxat şi flexat.
    Foarte important! Picioarele sunt depărtate la 30 cm.
    Când poziţia este luată, vom face să pivoteze capul, umerii şi trunchiul până ce ajungem să privim călcâiul opus (deci dacă începem rotaţia spre dreapta, se va privi călcâiul stâng). În continuare nu rămânem nemişcaţi, ci revenim la poziţia de plecare şi reîncepem pe cealaltă parte.
    Vom repeta de 4 ori această dublă mişcare. În total 8 rotaţii.

A patra mişcare
    Apa ajunsă la extremitatea intestinului subţire şi începutul intestinului gros trebuie să fie condusă apoi prin colon datorită celei de-a patra mişcări, cea mai complicată din serie, cu toate că este accesibilă oricui, cu excepţia persoanelor cu afecţiuni ale articulaţiei genunchiului sau ale meniscului. Aceste persoane vor recurge la varianta de înlocuire a acestei mişcări.
    Poziţia de pornire: pe vine, picioarele depărtate la 30 cm, călcâiele fiind orientate către exteriorul pulpelor şi nu sub fese. Mâinile sunt aşezate pe genunchi, care sunt depărtaţi la aproximativ 50 cm. Vom roti trunchiul spre dreapta şi vom aşeza genunchiul stâng la sol în faţa piciorului opus. Palmele împing pulpa dreaptă către partea stângă şi pulpa stânga către partea dreaptă, astfel încât să comprime jumătatea dreaptă a abdomenului pentru a apăsa colonul.
    Vom privi cât mai mult în spate, răsucind capul spre dreapta pentru a se accentua torsiunea trunchiului şi pentru a mări presiunea asupra abdomenului. Apoi se realizează din nou mişcarea completă în sens opus, aşezând de data aceasta genunchiul drept la sol şi rotind trunchiul spre stânga; în acest fel pulpele vor comprima alternativ cele două jumătăţi ale abdomenului.
    Aici este absolut necesar să se înceapă prin punerea genunchiului stâng la sol, pentru a se comprima mai întâi partea dreaptă a abdomenului, apăsându-se astfel mai ales colonul ascendent. Această dublă mişcare se va executa de 4 ori (se vor executa 8 torsiuni).

    În caz că nu se va putea executa cea de-a patra mişcare, se va recurge la o variantă de înlocuire.
    Poziţia de plecare: aşezat la sol, picioarele întinse, trunchiul ridicat, sprijin pe braţele întinse. Se îndoaie piciorul drept şi se trece peste stângul, punându-se în acelaşi timp palma dreaptă pe talpa piciorului şi se răsuceşte mult trunchiul spre stânga, privind înapoi. Se revine imediat şi se execută mişcarea alternă. Se fac 4 torsionări duble.

Sinteză – rezumatul procedeului
1) bem un pahar cu apă (250 g) caldă sărată în proporţie de o lingură de sare la un litru de apă;
2) efectuăm ciclul complet de mişcări;
3) bem un al doilea pahar, urmat de toate exerciţiile;
4) procedăm la fel în continuare, până la îngurgitarea completă, gradată a 6 pahare de apă caldă sărată;
5) mergem la toaletă şi aşteptăm să se producă o primă evacuare; dacă aceasta nu se produce într-un interval de 5-7 minute refacem mai amplu, mai dinamic tot ciclul de exerciţii, fără a mai bea apă sărată. Dacă rezultatul se lasă încă aşteptat, o clismă uşoară va declanşa peristaltismul intestinal şi va amorsa sifonul;
6) bem încă un pahar cu apă, executăm exerciţiile, mergem la toaletă;
7) urmăm astfel alternanţa absorbţie apă – exerciţii – toaletă, până când rezultatul ne satisface. Cei perseverenţi continuă curăţirea până când apa iese la fel de curată întocmai ca la intrare;
8) pentru a încheia – numai daca doriti – evacuăm toată cantitatea de apă conţinută în stomac declanşând reflexul vomitiv, după ce am băut mai întâi două pahare cu apă caldă, nesărată. Aceasta goleşte stomacul, decongestionează ficatul, vezica biliară şi splina şi totodată dezamorsează sifonul. Dacă nu procedăm astfel, ne putem aştepta să mai mergem la toaletă încă de câteva ori în ora următoare.
9) aşteptăm cel puţin o jumătate de oră înainte de prima masă (orez fiert + 40g unt), dar în orice caz nu lăsăm să treacă mai mult de o oră după ce am terminat tehnica de curăţire, înainte de a realimenta tubul digestiv;
10) trebuie să rezistăm ferm senzaţiei de sete cel puţin până după prima masă, căci în caz contrar vom continua să mergem la toaletă fără oprire;
11) reguli pentru urmatoarele 2-3 zile: la a doua masa se poate consuma paine, este absolut interzis consumul de alimente acide (carne, alcool, sucuri carbogazoase) sau fermentate (branza, muraturi), nu se face efort fizic intens sau nu se ridica greutati.


12 comentarii :

  1. Femeile care alapteaza au voie sa faca aceasta terapie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ajuta la eliminarea viermilor intestinali?

    RăspundețiȘtergere
  3. RASPUNSURI:
    - si femeile care alapteaza pot efectua tehnica, nu afecteaza calitatea laptelui matern... cititi la Contraindicatii!
    - ajuta si la eliminarea viermilor intestinali... in principal spala totul, dar este posibil ca sa mai ramana eventuale oua prinse in pliurile intestinelor. Cel mai bine este sa faceti tehnica si veti vedea rezultatele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,
    Am inceput tehnica, am baut 3 cani, dar simt ca nu mai intra si urmatoarele. Cat de repede trebuie bauta apa, va rog?

    RăspundețiȘtergere
  5. am o hernie de aprox 3cm in zona ombilicala si as dori sa stiu daca in urma golirii intestinelor exista riscul unei ocluzi? de altfel am executat tehnica cu 25 de ani in urma si este foarte ok si adevarat tot ce ati scris despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  6. RASPUNSURI:
    - Daca nu mai puteti bea apa, inseamna ca sfincterul piloric nu s-a deschis. Realizati tehnica inca de 1-2 ori fara sa mai beti apa, mai energic, pentru a face ca apa sa treaca in intestin. CITITI in articol sectiunea: Cauze ale unui eventual eşec.
    - PTR EVA: ar fi bine sa intrebati un medic specialist sau ayurveda

    RăspundețiȘtergere
  7. in loc de apa cu sare incercati aceeasi procedura folosind apa de mare isotonizata si incalzita la Bain Marie pana la max 39 C..., veti fi uimiti de diferenta...http://apamarii.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  8. Se poate folosi sare neiodata de Himalaya? NUmai din asta am.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu doresc sa incerc asta in speranta ca voi scapa de cateva kilograme pe care le am in plus

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună... Poate sa îmi spună cineva de ce nu este indicat sa ieșim în frig... Am făcut aceasta tehnica de curățare a intestinelor de curând dar pur și simplu a doua zi am uitat de atenționări și am ieșit în frig... A treia zi m-am trezit cu degetele de la mana stânga umflate și cu o durere care după câteva ore urca tot mai sus pana a trecut de umăr, apoi omoplat... Sa aibă legătură oare?

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna. In caz de esec, simtind acel dop, si neputand merge la toaleta, neavand nici pisibilitatea de a face clisma, se face purificarea stomacală declanşând reflexul vomitativ; dar ce e de facut in continuare? De continuat absorbtia de apa sarata-exercitii, sau de renuntat?

    RăspundețiȘtergere
  12. Am citit articolul. Voi incerca tratamentul.

    RăspundețiȘtergere