Pagini

SELENIUL ORGANIC INVINGE CANCERUL

http://terapii100.blogspot.ro/p/blog-page_21.html
    Seleniul este un element chimic prezent în toate ţesuturile corpului nostru, având concentraţia cea mai mare în rinichi, ficat, splină şi pancreas. Funcţia sa biologică celebră şi, probabil, cea mai importantă, se referă la rolul său de mineral antioxidant care protejează împotriva cancerului. 
    Seleniul este un component de bază al unor enzime care protejează celulele de distrugerile produse de aşa-numiţii radicali liberi din organism, împiedicând astfel îmbătrânirea accelerată şi îmbolnăvirea. Mai mult, această substanţă ne protejează şi împotriva acţiunii toxice a unor metale grele, cum sunt plumbul, mercurul şi arseniul. Apoi, seleniul este esenţial în organismul nostru pentru producerea anticorpilor, adică a acelor substanţe, adevărate arme chimice, pe care sistemul imunitar le foloseşte pentru a se apăra de viruşi, de bacterii, de ciuperci parazite etc. Seleniul mai intervine în sinteza coenzimei Q10, în reglarea nivelului hormonilor masculini, în buna funcţionare a prostatei la bărbaţi.

Lipsa de seleniu
    Datorita faptului ca organismul este capabil sa isi adapteze absorbtia conform necesitatilor (in prezenta unei diete care sa ii permita acest lucru), deficitul de seleniu apare destul de rar, dar atrage după sine probleme de sănătate majore precum cancer, boli cardiace, afecţiuni inflamatorii diverse, probleme imunitare, slăbiciune musculară şi oboseală.
    Afecţiunile grave ale sistemului digestiv pot să scadă absorbţia seleniului. În general, aceste afecţiuni împiedică şi absorbţia altor nutrienţi şi este nevoie de monitorizare atentă şi tratament. În cazul carenţei de iod, lipsa seleniului poate agrava situaţia pacientului prin afectarea funcţiilor tiroidei ceea ce duce la creşterea riscului de apariţie a cretinismului la copii. În acest caz, un aport ridicat de seleniu poate proteja organismul de anumite efecte ale carenţei de iod.

    Deficienţa de seleniu produce schimbări bochimice care predispun persoanele ce suferă de stres la probleme imunitare grave. Lipsa acestui oligoelement este asociată şi cu scăderea fertilităţii la bărbaţi şi produce tiroidite autoimune. În cazurile extreme, lipsa acestui oligoelement produce insuficienţă cardiacă cronică şi tulburări nervoase grave. De asemenea, deficienţa de seleniu mai contribuie la apariţia: xerodermiei (uscarea pielii), a cataractei, a asteniei, a gripei, a afecţiunilor virale afectând în acelaşi timp utilizarea vitaminei E de către organism.

    Cand apare carenta in seleniu, aceasta face parte din sindromul Keshan, ce se caracterizeaza in principal printr-o disfunctionalitate miocardica. Acest sindrom a reprezentat, pana nu demult, o cauza importanta de mortalitate infantila in China. Acest lucru s-a schimbat in momentul in care manifestarile lui au fost corelate cu deficitul de seleniu iar copiii au primit suplimente nutritionale ca parte a tratamentului. Deficitul de seleniu a fost corelat cu inca 2 boli: boala Kashin-Beck (implica afectare articulara si osoasa) si cretinismul mixedematos endemic (caracterizat prin retard mental sever).

    Multe cercetari epidemiologice, facute in toata lumea pe zeci de mii de oameni, arata ca un nivel scazut de seleniu in organism este intotdeauna asociat cu o crestere a ratei cancerului. Unii cercetatori afirma chiar ca pot prognoza posibilitatea aparitiei cancerului doar prin masurarea nivelului de seleniu din organism si din tesuturi.

Diferenţa dintre Seleniu Organic şi alte forme de Seleniu
    Seleniul organic, obţinut din drojdia de bere, conţine aminoacizi, vitamine din complexul B, vitamina A şi E, precum şi multe alte oligoelemente (crom, magneziu, fier, etc.). Biodisponibilitatea seleniului organic este mai mare decat a formei anorganice si se estimeaza a fi absorbit mai mult de 90% in corpul uman.
    Diferenţa între seleniu de sinteză şi cel organic este foarte mare. În primul rând, din punctul de vedere al eficienţei terapeutice, seleniul de sinteză, obţinut ca produs secundar, este mai greu de asimilat de către organism şi deţine doar o parte dintre efectele antitumorale şi stimulente imunitare ale variantei sale organice, pierzându-şi din bogăţia de oligoelemente, vitamine şi aminoacizi din organismele vii.
    Studiile au demonstrat efectele vindecătoare certe numai cu seleniu organic (obţinut din drojdie de bere). Acest remediu natural are doua virtuti formidabile: este antitumoral si stimulent imunitar. Seleniul obţinut din extracte de drojdie de bere a indus apoptoza (moartea celulară programată) a celulelor canceroase atât pe culturi de celule, cât şi pe animale de laborator. Seleniul organic este cel care a crescut cantitatea de anticorpi din laptele matern, a activat anumite celule ale sistemului imunitar, a determinat sinteza enzimelor cu rol antioxidant etc.

Surse de seleniu organic
    Sursa cea mai bogata de seleniu o formeaza algele marine.
    Alte surse naturale de seleniu sunt: cerealele integrale (grau, orz, ovaz, secara), ciupercile, nucile (nuca braziliana contine cele mai mari cantitati de seleniu), migdalele, alunele, usturoiul, ceapa, galbenusul de ou (de la gainile furajate cu cereale bogate in seleniu), soia, linte, fasole, seminţe de floarea soarelui, seminţe de in, caju, cătină, peşte, etc. Toate aceste recomandari sunt valabile doar in masura in care solurile pe care cresc plantele sunt bogate in acest oligoelement. 
    In cea mai mare parte a Romaniei, solurile sunt sarace in seleniu, ceea ce ar putea explica si incidenta mare a bolii canceroase la noi. Mai trebuie stiut ca prin procesele de rafinare a hranei (cum ar fi cele de obtinere a fainii albe, a uleiului rafinat etc.) continutul de seleniu scade cu 63%, in medie. Gatitul reduce si el continutul de seleniu, mai ales daca apa in care a fost fiarta hrana este aruncata.

Excesul de seleniu
    Luat in doze prea mari, de peste 100 micrograme, poate aparea supradozajul cu seleniu. Aceasta se manifesta prin arsuri gastrice, caderea parului, friabilitatea si exfolirea unghiilor, greata, miros al respiratiei de usturoi, miros neplacut al urinei si al transpiratiei, stare de oboseala si iritatie, astenie, parestezii. Au fost cazuri izolate de toxicitate cu seleniu, in mare parte datorita unor accidente industriale.

Seleniul contribuie la:
- micşorarea glicemiei
- previne formarea plăcilor de aterom pe artere
- prevenirea şi încetinirea proceselor degenerative de la nivelul articulaţiilor
- reglarea activităţii glandei tiroide
- îmbunătăţirea fertilităţii la bărbaţi
- ameliorarea stării de spirit şi reducerea temerilor (antidepresiv şi anxiolitic)
- reducerea tumorilor
- protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
- contribuie la mentinerea sanatatii parului si a unghiilor.

Indicaţii (în baza studiilor ştiinţifice acceptate internaţional):
Se utilizează ca adjuvant în:
- boala canceroasă, radioterapie în cancer
- leucemie
- deficienţe imunitare
- infertilitate la bărbaţi
- hepatită virală B si C, hepatită la alcoolici
- tiroidită autoimună, noduli tiroidieni, hipertiroidie
- gripă
- insuficienţă cardiacă, infarct
- artrită şi poliartrită reumatoidă
- distrofie musculară
- arsuri solare, iradiere
- sechele ale intoxicaţiei cu cupru, mercur, arseniu

Tratamente interne
    Dincolo de actiunea sa preventiva in cancer, care nu mai are nevoie de nici un comentariu si de nici o demonstratie suplimentara, seleniul organic are efecte benefice si in tratarea cancerului deja instalat. Mai ales in anumite forme de cancer, pe care le vom enumera in continuare, acest supliment a demonstrat reale calitati vindecatoare.
OBSERVATIE: Cancerul se dezvolta intotdeauna intr-un mediu acid ! Pentru un tratament eficient, urmariti sa eliminati aciditatea din corp. Mai multe informatii gasiti aici.

Cancer hepatic - in studiile de medicina experimentala s-a putut demonstra faptul ca administrarea seleniului organic inhiba dezvoltarea cancerului hepatic si chiar favorizeaza intrarea in remisie a tumorilor maligne cu aceasta localizare. Se administreaza zilnic 400 de micrograme de seleniu extras din drojdie de bere, in cure de 90 de zile, urmate de alte 21 de zile de pauza, dupa care administrarea se poate relua.

Cancer mamar si ovarian - in general, in cancerele cu aceasta localizare, inclusiv in cele cu determinare hormonala, seleniul organic a demonstrat reale calitati vindecatoare. Se tin cure de 60-90 de zile, timp in care se iau cate 400-700 micrograme de seleniu organic. In paralel, se consuma alimente bogate in vitamina A si E, care potenteaza actiunea acestui oligoelement, cum ar fi uleiul presat la rece de masline si de floarea-soarelui, radacina proaspata de morcov (suc centrifugat), nucile, catina.

Cancer la prostata - legatura dintre seleniu si aparitia cancerului de prostata este bine demonstrata de mai multe studii si experimente. Mai mult, se cunoaste ca administrarea acestui mineral (minimum 400 mcg pe zi), impreuna cu vitamina E, incetineste sau chiar stopeaza evolutia acestei forme de cancer, marind speranta de viata si prevenind metastazarea.

Cancer de colon si de rect - se tine un tratament mai complex, in care se administreaza, pe o perioada de 2 luni, cate 400-600 mcg de seleniu organic, in asociere cu vitamine din complexul B, precum si cu alimente bogate in fibre vegetale, cum ar fi: varza cruda, radacinoasele nepreparate termic, cerealele integrale, andivele, frunzele de papadie, salata verde. Carnea si preparatele din carne sunt interzise, la fel ca si zaharul, prajelile sau cafeaua.

Cancer la plamani - se aplica aceeasi schema de tratament, in care seleniul organic (400-700 mcg pe zi) se administreaza impreuna cu vitamina A si cu vitamina E. Acesti trei nutrienti, administrati impreuna, incetinesc evolutia bolii canceroase cu aceasta localizare si previn recidivele. In unele cazuri, s-a putut observa chiar intrarea in remisie a tumorilor pulmonare, cu ajutorul acestei combinatii, eficienta contra multor tipuri de tumori.

Leucemie - se ia seleniu organic, cate 400 mcg pe zi, in cure de 90 de zile, urmate de alte 30 de zile de pauza, dupa care administrarea se reia. In paralel, se urmeaza un regim alimentar cu alimente foarte bogate in clorofila, cum ar fi algele verzi-albastre (chlorella, AFA), salata, spanacul, urzica, zarzavaturile, papadia, anghinarea, usturoiul si ceapa verde, leurda, untisorul.

Infertilitate la barbati - Necesarul de seleniu este mai mare la barbati decat la femei. Aproape jumatate din intreaga cantitate de seleniu din organismul masculin este concentrata in testicule si in portiunile de canale seminale adiacente prostatei. In plus, odata cu sperma se pierde si o anumita cantitate de seleniu. Exista studii facute pe pacienti umani, in spitale, care arata ca seleniul organic stimuleaza capacitatea de procreare in cazul barbatilor. Mai exact, acest oligoelement creste concentratia de spermatozoizi din sperma si imbunatateste motilitatea acestora. "De vina" pentru acest efect este si extractul din drojdie in sine, in care seleniul este completat de catre zinc si de unii aminoacizi esentiali, foarte importanti in procesul de producere a spermei, continuti de catre drojdie.

Insuficienta cardiaca, infarct - in tarile sau regiunile unde se inregistreaza cele mai ridicate rate de mortalitate din lume datorata bolilor cardiace, s-a constatat si o concentratie scazuta de seleniu in sangele locuitorilor. In schimb, prin administrarea seleniului, afectiunile cardiovasculare se amelioreaza simtitor, crescand speranta de viata.

Tiroidita autoimuna, hipertiroidie, noduli tiroidieni - seleniul este o componenta a enzimelor care asigura echilibrul la nivelul glandei tiroide. Mai merita mentionat ca problemele legate de deficienta de iod sunt mult amplificate de lipsa de seleniu si vitamina A. Nu in ultimul rand, s-a observat ca suplimentarea cu seleniu este un instrument util, alaturi de tratamentul clasic, in hipertiroidii.

Depresie si anxietate la varstnici - cercetatorii finlandezi au realizat un studiu pe pacienti varstnici carora li s-au administrat doze mari (300-500 mcg pe zi) de seleniu si vitamina E, timp de un an. Dupa doar 60 de zile, oamenii de stiinta au observat o imbunatatire semnificativa a starii emotionale si mentale a pacientilor care anterior prezentau oboseala, depresie, anxietate.

Artrita reumatoida - un studiu recent realizat de medicii din Japonia arata ca seleniul si vitamina E amplifica efectele tratamentelor cu antiinflamatoare articulare asupra pacientilor cu artrita. Mai mult, un studiu danez arata ca artrita si poliartrita reumatoida se instaleaza cu predilectie la persoanele care au un nivel redus al seleniului in organism.

Distrofia musculara - cercetari realizate in toate tarile peninsulei scandinave au aratat ca exista o corelatie intre nivelul scazut de seleniu din sange si aparitia distrofiilor musculare. In schimb, pacientii care sunt tratati cu suplimente de seleniu organic (400-500 mcg pe zi) au prezentat o ameliorare considerabila, dupa un an, a acestei afectiuni.

Hepatita la alcoolici - studii facute in Rusia au aratat ca un nivel ridicat de seleniu in organism reduce considerabil ravagiile produse de alcool. Impreuna cu vitamina E, acest oligoelement protejeaza in mod special ficatul de actiunea nociva a alcoolului ingerat. Din pacate, alcoolicii au adesea si un nivel scazut de seleniu in organism, precum si de alte elemente antioxidante (zinc, vitamine din complexul B si vitamina E, in special), de aceea ei sunt mult mai susceptibili la aparitia hepatitei. Se poate interveni insa prin administrarea seleniului organic (400 mgc pe zi), extras din drojdia de bere, care este bogata si in ceilalti antioxidanti amintiti.

Hepatita virala B si C - un studiu al universitatii de medicina din Taiwan, facut pe mai mult de sapte mii de persoane, a aratat ca un nivel ridicat al seleniului in organism incetineste evolutia hepatitei si reduce rata cancerului hepatic, dar si a altor complicatii ale acestei boli. Se administreaza cate 300-400 mcg de seleniu organic, zilnic, in cure de 90 de zile, urmate de alte 30-60 de zile de pauza.

Adjuvant in intoxicatia cu mercur - seleniul organic protejeaza organismul impotriva unora dintre efectele toxice ale mercurului, arsenicului si cuprului. Acest subiect este de maxim interes in cazul celor care folosesc frecvent produse cosmetice si coloranti care contin mercur, al celor care consuma soiuri de peste, cum ar fi tonul si pestele-sabie, care adesea sunt contaminate cu mercur. Cuprul apare in organismul nostru prin conductele de apa, prin vasele de gatit si prin vopseluri, la fel ca si arsenicul.

Adjuvant in radioterapie - suplimentarea cu seleniu reduce gravitatea efectelor secundare ale terapiei prin iradiere, pentru cancerul din zona capului si gatului. Pacientii care au luat 300-400 mcg seleniu zilnic au prezentat o salivatie mai redusa, o imbunatatire a respiratiei, o scadere a intensitatii senzatiei de voma, de inapetenta, a durerilor de cap etc.

ACEST PRODUS SE POATE CUMPARA DE PE SITE-ul: PLANTE VITALIZANTE

Un comentariu :